top of page
michalinos-0038-S.jpg

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Τα γόνατα μου  απέκτησαν τα παιδικά τους σημάδια στις τότε αλάνες του Αμαρουσίου, την εποχή που τα παιδιά παίζανε σκοινάκι, μήλα, ποδόσφαιρο στο δρόμο και μολυβένια στρατιωτάκια. Αν δεν με έβρισκες κάπου με τα παιδιά της γειτονιάς «χαμένη» στα παιχνίδια της παιδικής μας φαντασίας τότε σίγουρα ή θα διάβαζα ή θα έγραφα ημερολόγιο.  Τα μόνα παραμύθια που υπήρχαν τότε ήταν τα κλασικά μα εγώ επέλεγα να χαθώ στον κόσμο του Μικυ Μάους και καθώς διάβαζα δυνατά και αναρωτιόμουν πως μπορεί ο παππούς να διαβάζει την εφημερίδα του χωρίς να ακούγεται η φωνή του ευχόμουν κάποια στιγμή να αποκτήσω και εγώ αυτή τη μαγική ικανότητα. Ώσπου έφτασε η ώρα που την απέκτησα και τότε έπεσε στα χέρια μου «Η καλύβα του μπάρμπα Θωμά» και έπειτα «Το καπλάνι της βιτρίνας» και «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Ήταν αυτά που με έβαλαν στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας και από τότε μόνο σκέφτομαι και γράφω, ή δε σκέφτομαι και πάλι γράφω.

Είμαι από εκείνους τους τυχερούς, που αυτό που σπούδασα – Τουριστικές Επιχειρήσεις – το είχα ήδη ερωτευθεί προτού καν μπω στη φοιτητική αίθουσα και για δεκατέσσερα χρόνια το υπηρέτησα με πολλή αγάπη σε μεγάλα τουριστικά γραφεία της Αθήνας. Μέσω της δουλειάς μου ταξίδεψα πολύ και γέμισα το καλάθι των αναμνήσεων, των εμπειριών μα και της έμπνευσης.   Μια μετακόμιση στο εξωτερικό ήταν το έναυσμα για να αλλάξω πορεία και να ακολουθήσω το πάθος μου, τη συγγραφή.  Δεν μου αρκούσε όμως να γράφω και να σβήνω, γι’ αυτό ξαναμπήκα στις φοιτητικές αίθουσες για να σπουδάσω Λογοτεχνική Γραφή, με κάποια από τα κείμενά μου να διακρίνονται σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κάποια άλλα να εκδίδονται σε πολυσυγγραφικά έργα.

Το 2021 δημιούργησα τον δικό μου εκδοτικό οίκο με το όνομα Sweet Serendipities. Γιατί «Sweet Serendipities»; Γιατί το Serendipity είναι μια υπέροχη λέξη που η εννοιολογική της σημασία είναι τυχαία συγκυρία. Όλη μας η ζωή περικλείεται από τυχαίες συγκυρίες και ναι, είναι γλυκές.

 

«Η τελευταία γουλίτσα» είναι το πρώτο μου παιδικό βιβλίο αλλά και το πρώτο παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα με θέμα τον ομαλό αποθηλασμό των νηπίων (πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2021). Έπειτα, τον Ιούνιο του 2022, ακολούθησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!» έχοντας ως θέμα το βραδινό αποθηλασμό και τις βραδινές αφυπνίσεις. Είναι επίσης και το πρώτο ελληνικό παιδικό βιβλίο με διπλή ανάγνωση. Αναφέρεται σε παιδιά που θηλάζουν μα και σε παιδιά που δεν θηλάζουν.  

Είμαι μέλος του Society of Children's Book Writers and Illustrators (SCBWI), Στον Ελληνικό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου,  εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Multicultural Children’s Book Day (MCBD- U.S.A) και ως Ambassador στον οργανισμό Read to me Day-Australia. Συμμετέχω σε συναντήσεις ως ενεργό μέλος – σε τοπικούς και μη- συλλόγους υποστήριξης του θηλασμού. Αρθρογραφώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Best Magazine και στο οικογενειακό περιοδικό Familives το οποίο και αγαπώ μιας και πριν αρκετά χρόνια ήταν το πρώτο το οποίο μου έδωσε το βήμα να εκφράσω τις σκέψεις μου. Επίσης 

Είμαι δημιουργός της Δράσης  «Ελλάδα, Μονοπάτια Αφήγησης» η οποία είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Panhellenic Federation of Florida και απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίαςΑφορά τη διαδραστική αφήγηση δια ζώσης ή online, ελληνικών παιδικών βιβλίων στα παιδιά της ακριτικής Ελλάδας και στα Ελληνόπουλα​ μα και ελληνόφωνα παιδιά  της διασποράς.

 

Το πάθος και η αγάπη μου για τη συγγραφή με οδηγούν συνεχώς στην εξερεύνηση νέων μονοπατιών αναφορικά με τη συγγραφική μου καλλιέργεια. Αν για κάποιο λόγο περάσει αρκετός καιρός που δεν έχω γράψει θέλω να φάω τις σάρκες μου. Τότε ακριβώς γίνεται και αυτή η έκρηξη που σηματοδοτεί την αρχή της δημιουργίας. Ρομαντική και αισιόδοξη με ακλόνητη πίστη πως η σοφία των παιδιών είναι μεταδοτική αρκεί να την αντιληφθούμε και τότε θα δημιουργηθεί ένας υπέροχος κόσμος. 

Member-Badge.png
MCBookDay-logo.png
323531042_1219493058642560_3441317760554260860_n.png
logo cover.png
FAMILIVES .png
CYBBY.jpg
LOGO BEST MAGAZINE WHITE AND GREEN-1.png
READ TO ME .jpg
Magic Book  Logo wOODLAND.png
bottom of page